Bluffaaminen on olennainen osa pokeria. Koska meillä ei ole mitään kädessä, yritämme jatkuvasti ja ahkerasti todistaa vastakkaisemme vastustajillemme. He sanovat, että paras tapa näyttää kortti on uskoa siihen itse. Joskus bluffaaminen voi tuoda hyvää voittoa, mutta useimmiten pelaajat tekevät virheitä, jotka aina aiheuttavat rahapelin menetyksen. Tänään analysoimme viittä tärkeintä näistä puutteista, joiden korjaaminen auttaa maksimoimaan bluffamisen kannattavuuden.

Lyhyt stäkki bluffata

Kuvittelemme siis tilannetta, kun päätimme aggressiivisesti pelata jakelua bluffin kautta. Stakkimme on 20 BB ja vastustajalla 60 BB. Kaikki alkaa preflop-korotuksella 4 BB, vastustaja soittaa. Sinun täytyy panostaa 8 BB flopilla. Jos vastustaja vastaa nyt, niin meillä on 8 BB jäljellä turnilla, muodostuneen pankin ollessa noin 25 BB. Kaikki seuraavat vedot soitetaan kaikilla korteilla. Pinojen riittämättömän koon vuoksi toista ja kolmatta tynnyriä ei voida valmistaa. Siksi, jos päätimme bluffata kaikilla kaduilla, meidän on laskettava etukäteen, kuinka monta pelimerkkiä meillä on jäljellä käännöksen ja joen aikaan.

Pois Bluff

Jotta onnistumme bleffoimaan vastustaja, jakelullamme on oltava tietty tarina. Esimerkiksi pre-flop-check-call on sopiva bluffaukseen matalalla koordinoidulla pöydällä, ja on parempi nostaa ässä tai kuningas floppilla, vaikka meillä olisi 89 taskussa.

On erittäin tärkeää, että vastustajamme ei ole ”puhelinvastaaja” tai edes väärinkäsitys “temppu”. Sellaisia ​​kilpailijoita vastaan ​​bluffaaminen yleensä menettää merkityksensä. Saatuaan toisen tai kolmannen parin, nämä kaverit soittavat ennen showdownia riippumatta siitä, kuinka kovasti yritämme lyödä heidät pois.

Huonon lautan blöfointi

Pitkän oleskelun jälkeen yhdellä pelipöydällä alat ymmärtää tietyn vastustajan likimääräistä etäisyyttä. Esimerkiksi, vasemmalla oleva kaveri tykkää pelata vain Broadway-kortteja tai Ah, ja oikealla oleva suosii sopivia liittimiä. Siksi, jos pienet kortit putoavat pöydälle, uskomme todennäköisemmin, että oikealla oleva kaveri nostaa, kun taas toinen todennäköisesti bluffaa sellaisella pöydällä. Tätä on seurattava ja tehtävä asianmukaiset johtopäätökset.

Kilpailijat kuitenkin seuraavat myös peliämme ja antavat meille tietyt alueet. Ja jos pelasimme aiemmin erittäin tiukasti, meidän ei pitäisi olla yllättyneitä soittaessamme 56: lle aluksella 25923, vaikka panoksemme AQ: lla olivatkin erittäin suuria.

Bluffaaminen ei ole tunne-aika

Monet pelaajat, jotka eivät ole tottuneet huijaamaan, mutta uskaltavat silti bluffata, alkavat käyttäytyä luonnotonta. Joku jutteli koko ajan, mutta sitten tuli yhtäkkiä hiljaiseksi, toinen päinvastoin aloitti keskustelun vastustajan kanssa … Kolmas voi jopa järkyttää ylijännitteestä. Jos haluamme käyttää onnistuneesti bluffointia ”live” -pelissä, meidän on opittava hallitsemaan tunteitamme, muuten kokeneet pelaajat ”purevat meidät” heti!

Bluffaa ei ole koskaan liian paljon

Muutama vuosikymmen sitten, Doyle Brunsonin aikana, vain yksi 10: stä kädestä pelattiin bluffien kautta, ja joskus jopa vähemmän. Mikä tahansa kolmen veto tarkoittaa, että vastustajalla on erittäin vahva käsi, ja he uskaltavat vain 4-vetoa AA: n tai KK: n kanssa. Nyt kaikki on erilaista … Pokeri kehittyy, pelaajat keksivät uusia strategioita, ja nyt jopa seitsemäs preflop-veto ei voi tarkoittaa mitään. Bluffauksen tiheys on lisääntynyt niin paljon, että ilman sitä on nyt lähes mahdotonta pelata plusa. Ainoa paikka, jossa huijata ei suositella, on mikrolimiitit, koska “puhelinvastaajien” lukumäärä on täällä kaavioiden ulkopuolella.

Toistuva ja oikea-aikainen bluffaaminen auttaa meitä luomaan kuvan löysästä pelaajasta. Tämän ansiosta voimme tulevaisuudessa pärjätä hyvin “hirviöiden” ja muiden premium-käsien kanssa. Siksi joskus on jopa hyödyllistä jäädä bluffiin.

Ansaitaksesi rahaa menestyksekkäästi pokerissa sinun on löydettävä tasapaino bluffoinnin ja tiukan pelin välillä. Näiden kahden komponentin vuorovaikutus, jos sitä käytetään oikein, voi tehdä meistä todellisia pokerihaita, mutta tämän saavuttamiseksi ei voi tehdä ilman vuosien koulutusta …