Ihmiset pelkäävät aina jotain. Pokeripelaajat ovat myös ihmisiä, vain heidän pelkonsa ovat heidän omat, ja muiden fobiat aiheuttavat useimmiten vain lempeän hymyn. Se on tietenkin vitsi, mutta hämähäkkien hyökkäys eikä hurrikaani Catherine saa pelaajan sydäntä vapisemaan, mutta epäonnistuneen bluffin …

Kerralla Nobelin taloustieteen palkittu Daniel Kahneman puhui seuraavista peloista:

”Suurimmalta osin pelko menettää 100 dollaria on voimakkaampi kuin ilo voittaa 150 dollaria. Menetykset ovat emotionaalisesti suurempia kuin voitot.”
Mielenkiintoisin on, että fobia on tässä tapauksessa mitattavissa oleva arvo. Periaate on hyvin yksinkertainen. Vastaa rehellisesti kysymykseen, minkä koon voitosi pitäisi olla, jotta unohdat juuri tulvan sata. Lähes aina vastaus on kaksinkertainen määrä menetystä, kerroin vaihtelee välillä 1,5–2,5. Jollei rautahermo, riittää, että voitot palauttivat rahat, ja joku pelkää niin menettää, että summa unohdetaan vasta, kun tuhat dollaria on pudonnut tilille.

Ja miten sitten pelata ammattimaisesti pokerissa, jos riski jättää hyvästit rahalle vain mittaa? Pokeri-tilastotiedot ovat väistämättömiä eivätkä ole tyytyväisiä numeroihin: Menestyneen pelaajan 100 dollarin menetyksessä on noin 110 dollarin voitot. Jokainen, jota nämä numerot pelkäävät, ei selvästikään odota pokeri-uraa. Ja ne, jotka tajusivat, mikä etu olisi pitkällä matkalla, ovat kauan löytäneet denyushkan ensimmäisestä talletuksestaan.

Kauppiaat voivat saavuttaa hyviä tuloksia pokerissa – näillä ihmisillä on niin kutsuttu immuniteetti markkinoiden heilahteluille ja ettei pelkoa menettää osaa rahoituksestaan. Menetyksen pelko on tylsää kokemuksesta, mutta jopa vakava ammattilaispelaaja kunnollisen tyhjennyksen jälkeen muistaa miltä tuntuu.

Menetyksen pelko selitetään evoluutiolla helposti. Henkilö, joka pyrkii säilyttämään omistamansa, on turvallisempaa kuin se, joka riski menettää kaiken, toivoen saavansa enemmän sen seurauksena.

Onko pelko hyvä vai huono? Todennäköisesti ei ole tarkkaa vastausta. Pelkäämättä ja epäilemättä vain maniakki voi pelata, mutta … Mutta pitkillä matkoilla sellaiset pelaajat nauttivat harvoin tuloksista. Todellinen ja liiallinen varovaisuus voivat hyödyntää peliä.

Kuvittele, että olet valmis lopettamaan onnistuneen istunnon muuttamalla 200 dollaria tuhatta dollaria. Viimeisessä kädessä tulee ässäpari. Luulet: “Miksi tarvitsen sitä nyt? Voin voittaa pienen potin, mutta voin menettää suuren. Sitten kaikki istunnon ilot haihtuvat. En tarvitse tätä hikeä. Heitän nämä ohjukset pois synnistä. ”

Tässä tilanteessa EV-taite = 0, ja passiivisen veto-arvon EV on yleensä punainen! Jos ässät syöttävät sinut istunnon alussa, olisit onnellinen ja pelaat kättäsi aggressiivisesti hyvällä + EV: llä. Tämä on mitä sinun täytyy tehdä edes istunnon lopussa, kun haluat tunteellista mukavuutta.

Jotta voisit kasvaa pokerista ammattilaisena, älä koskaan heitä AA preflopia, olipa kuinka pelottavaa! Onnea.